EIGEN DUIVEN:

De afgelopen jaren heb ik geregeld duiven aangeschaft uit goede kwekers/vliegers. Ook heb ik als betaling voor mijn diensten en middels samenkweek goed kweekmateriaal verkregen. Daar ik zelf geen ruimte heb voor duiven bij huis, heb ik ze ondergebracht bij een aantal duivenvrienden waaronder Bram Wassenaar in Minnertsga. De jongen van deze duiven worden deels getest op éénhoksraces en deels bij door mij gecoachte liefhebbers. Mijn belangrijkste doel met deze duiven is de liefhebbers die mijn hulp inschakelen voor weinig geld aan goed basismateriaal te kunnen helpen. Ik verkoop dus alleen duiven aan klanten van de-duivencoach.nl.

 

De basis van mijn kweekduiven bestaat voor 75 % uit de oude Tournierstam van Piter Beerda wiens duiven aan de basis stonden van de kampioenenkolonies van Jelle Jellema en Arie Dijkstra. Belangrijke duiven van genoemde liefhebbers zoals de Saffier, Orion, 02 en het Fondkoppel van Jellema lopen als een rode draad door de afstamming van de meeste duiven, evenals de Tijger (Golden Tigre) van Arie Dijkstra. De Tijger zit in de stambomen van bijna al de toppers van Arie Dijkstra. Van Piter Beerda zelf zijn de nazaten van de asduif 182, de Ruffec, de 90 en de Late van 88 (822) ruim vertegenwoordigd. Deze zijn door mij rechtstreeks aangeschaft bij Piter zelf en op de veiling na zijn overlijden. Ook werden er duiven gehaald bij liefhebbers met Beerda's op de hokken als Jac Gerbens, Wiebren van Stralen, Sijmen Luinenburg, Jan Kastelein en Pieter en Andries Eekhof. Mijn voorkeur voor deze duiven is vooral omdat ze prijs vliegen van 100 - 1000 km en over een grote natuurlijke weerstand beschikken. Hierdoor passen ze bijna op elk hok.

De Beerda duiven zijn aangevuld met Theelen uit de lijnen van de Vale Marathon en Wanroy uit de Spinlijn via Everhard van Pijkeren, alsmede de geelogerlijn van Hans de Zwart. Duiven uit die lijnen pakken goed op de Beerda's. Dat wist ook Piter Beerda zelf die o.a. een 1e NPO Etampes won met een geeloger via Hans de Zwart. Op de zware éénhoksraces komen duiven met Beerda-bloed bijzonder goed af. Dat heeft Arie Dijkstra wel bewezen en ook anderen met jongen uit zijn duiven in Zuid Afrika, maar ook Bram Wassenaar en ik kunnen inmiddels terugkijken op mooie prestaties met deze duiven in Duitsland, Bulgarije en Moldavië. Zo hadden wij samen op de eindrace in Kalimanci (Bulgarije) in 2014 de vier beste Nederlandse duiven. Een andere liefhebber die ook goed presteert op éénhoksraces met nazaten van de Beerda's is Anton van Oort uit Geffen. Deze won o.a. in Thailand en op Tenerife een race met duiven die een groot percentage Beerda bloed voeren.

de-duivencoach.nl (K.v.K 01166256)  |  info@de-duivencoach.nl